Når hverdagen er tilbake og hagekosen er over, føles det ekstra godt å plante nye blomster i krukker og potter der sommerblomstene har gjort sitt.

Tid for lyng

Fargeglad høstlyng, frilandskrysantemum og asters redder oss som vil holde høstmørket på avstand og som heller vil fokusere på å være ute og nyte de stadig kortere, men fantastiske høstdagene.

Tid for høstlyng

Ikke uten grunn er høstlyng, røsslyng (Calluna) og Erica klare favoritter når vi pynter opp ved inngangspartiet fram til vinteren kommer og overtar. Lyng er hardfør, rimelig og byr på flotte farger i høst- og vintertiden. Calluna finnes i fantastiske rosa og lilla varianter og kan også fåes i hvitt og grønt. Calluna blomstrer litt tidligere på høsten enn Erica og blomstene sitter på helt til våren. Passer du bare på at høstlyng holder seg jevnt fuktig og at røttene unngår å stå i vann, er lyng i krukker og potter et vakkert blikkfang.

Frilandskrysantemum, pyntekål og Asters er flotte høstplanter som tåler å stå ute selv om det blir kjøligere. Plasserer dem litt lunt, så trives høstplantene både i sol og skygge, bare de slipper å tørke ut. Du trenger ikke gi dem ekstra gjødsel, siden de ikke skal vokse seg større på denne siden av året.

Kilde: Hageland.no