Vi gir deg gode tips til å dekke julens festbord. I høytiden møtes vi gjerne over maten og blir ofte sittende lenge til bords. Bordet gir en koselig ramme rundt selskapet.

Vakre festbord

I dag velger mange mer utradisjonelle måter å pynte til jul på. Det gjelder også julens festbord. Du kan gå for dype farger, duse pasteller, rødt, hvitt til nyttårsaften eller kjøre en organisk stil der du henter naturen inn. Uansett mener vi at masse lys og blomster hører med.

Vakre festbord

For å gjøre jobben enklere for deg selv, anbefaler vi at du velger deg en fargeskala og hold deg til den på lys, servietter, pynt og blomster. For eksempel rosa og gull med grønt tilbehør eller rødt og gull med grønt tilbehør. Her er det smak og behag som gjelder.

Levende lys

I julen kan man ta i bruk naturen. Gran er perfekt til julebordet og det er ingenting som lukter mer jul! Velg også pynt som gir assosiasjoner til jul, ta gjerne frem det gamle.

Levende lys i ulike varianter må til på det vakre festbordet. Telys og kubbelys i forskjellige høyder. Høye lys er skikkelig lekkert, men kan være upraktisk på spisebordet. Det er viktig at gjestene kan se hverandre over bordet. Bruk de høye lysene på sofabordet eller på skjenken – for de fineste lysene fra Ester og Erik er vanskelig å motstå…

Vakre festbord

Blomster

I kombinasjon med levende lys og gjerne litt gran fra naturen må vi alltid ha blomster! Her er det også viktig å tenke på at gjestene  må kunne se hverandre, så velg gjerne små vaser og spre små blomsterbuketter rundt på bordet. Våre dekoratører lager de nydeligste borddekorasjoner – det gjør seg flott på det vakre festbordet det også.

Så er det bare å sette på julemusikken og ønske velkommen til bords.